Konec sezonny

29.10.2023 17:12
VOLTIŽÁCI ZAKONČILI SEZÓNU NA MČR
O víkendu 16 a 17 . září se konalo Mistrovství ČR v Zemském hřebčinci Tlumačov, kam vyjeli reprezentovat Jezdecký klub Zooparku Chomutov všichni cvičenci voltižního týmu spolu se dvěma koňmi.
V kategorii junior B obsadil 9. místo Michal Vojar, 6. místo si svým výkonem zasloužila Barča Šilhánková a 4. místo si vybojovala Sára Hauserová, které bronzová medaile utekla jen o jednu desetinu. V kategorii junior A se na 15. místě umístila Štěpánka Dvořáková a 9. místo patřilo Jiřímu Hojkovi.
Voltižáci cvičili na koni Rudolfo Amistad, kterého lonžovala Kateřina Dušková a na koni Clausewitz pod vedením lonžerky Moniky Panské.
Valášek Clausewitz, přezdívaný Véna, se těmito závody rozloučil se svou závodní kariérou, svůj tým ale neopustí, bude nadále součástí jako tréninkový kůň a bude také pomáhat připravovat nové malé cvičence. Vénovi náleží obrovský dík a uznání za celou jeho voltižní kariéru.
Ačkoliv oficiálně pro voltižní tým sezóna již skončila, mají před sebou mnoho úkolů - čeká je příprava nového koně, nových cvičenců a zvyšování úrovně těch zkušenějších.
Děkujeme celé skupině za vzornou reprezentaci klubu, a to po celou sezónu. Dále děkujeme Městu Chomutov a Zooparku Chomutov za celoroční podporu.

 

—————

Zpět