Pony Derby

29.10.2023 17:18
JEZDCI POMĚŘILI SVÉ SÍLY NA DERBY
V sobotu 16. září se v kryté jezdecké hale areálu Zooparku Chomutov konalo pony derby, které se skládalo ze dvou typů soutěží. První byla jízda zručnosti, jíž se zúčastnili malí jezdci na shetlandských ponících a tři jezdkyně na fjordských koních. Cílem této soutěže bylo prověřit jezdcovu spolupráci s poníkem, neboť překážky byly zaměřeny hlavně na obratnost a přesnost.
Druhou soutěží byl křížkový parkur, v němž na shetlandech poměřily své síly - Gabča Šafránková, Eliška Saloňová, Kristýnka Sobotová, Kačenka Cidlinská a Rozárka Masaříková. Všechna děvčátka byla velice šikovná a znovu se předvedou na hřbetech shetlandských poníků již tuto sobotu, a to na hobby závodech v Mostě.
Parkur si zajeli také starší jezdci na fjordských koních, kterým se na domácí půdě příliš nedařilo, ale i tak nakonec dorazili všichni v pořádku do cíle. První místo si nakonec vybojoval David Huňady, druhá byla Adéla Khůnová a třetí dojela Agáta Bártová, všichni tři startovali na fjordském valachu Matyášovi.
Děkujeme všem zúčastněným, dále samozřejmě i všem, kteří se na organizaci a průběhu akce podíleli.
Velké poděkování patří Městu Chomutov a Zooparku Chomutov za celoroční podporu. A také velice děkujeme Kaufland Česká republika, za sponzorský dar ve formě odměn pro soutěžící děti, velmi si toho vážíme.

 

—————

Zpět