Voltižní závody Chomutov 2019

08.02.2020 14:33

ZOOPARK I V LETOŠNÍM ROCE HOSTIL VOLTIŽNÍ ZÁVODY

Druhou červnovou sobotu se v areálu Zooparku Chomutov uskutečnily kvalifikační voltižní závody na MČR, kde mohli diváci vidět cvičence a cvičenky téměř všech věkových kategorií, kteří se snažili předvést ty nejlepší výkony ve svých povinných a volných sestavách. K vidění byli nejen jednotlivci, ale i dvojice a skupiny.

Tento druh jezdeckého sportu je u diváků obecně velice oblíbený zejména pro vysokou obtížnost prvků, které voltižní jezdci na hřbetech svých koní předvádí. Tato akce se tedy opět těšila velké návštěvnosti a možná i to napomohlo reprezentantům Jezdeckého klubu Zoo Chomutov k perfektním výkonům na domácí půdě.

V kategorii „ženy – senior“ si vybojovala třetí místo Lenka Nováková, mezi dětmi se ukázali Štěpánka Dvořáková, Jiří Hojka a Sára Hauserová, kteří získali druhé, čtvrté a páté místo, a již známá juniorská dvojice - Pavlína Klicperová s Julií Sušickou - se umístila na krásném třetím místě. Všechny cvičenky odstartovaly na koni Clausewitz pod vedením lonžerky Ing. Moniky Panské. Jiřík Hojka odstartoval na koni Merlina pod vedením lonžérky Kateřiny Francové (oba z pražské stáje Trojan), kteří tímto domácímu týmu vypomohli, jelikož mají domácí cvičenci letos poprvé na sezónu k dispozici jen jednoho koně.

Velké poděkování patří městu Chomutov a Zooparku Chomutov za podporu této oblíbené akce. Nemalý dík patří také trenérům a všem členům Jezdeckého klubu Zooparku Chomutov, kteří se na akci podíleli a díky nimž měla akce hladký průběh.

 

—————

Zpět