Voltižní závody

29.10.2023 17:19
V CHOMUTOVĚ SE OPĚT KONALY VOLTIŽNÍ ZÁVODY
První zářijovou sobotu se v kryté jezdecké hale areálu Zooparku Chomutov konaly voltižní závody, kam se sjelo na padesát závodníků z většiny voltižních klubů z celé České republiky.
Za domácí jezdecký klub startovalo hned několik cvičenců. V kategorii "junior A" se na 8. místě umístila Štěpánka Dvořáková a 4. místo obsadil Jiří Hojka.
V kategorii "junior B" si vybojoval 7. místo Michal Vojar, krásné 4. místo získala Barbora Šilhánková a naprosto perfektní výkon předvedla Sára Hauserová, která si tím pádem ze závodů na domácí půdě odnášela 1. místo.
Chomutovští voltižéři se předvedli celkem na třech koních. Valacha Clausewitze lonžovala Monika Panská, dále mohli diváci vidět valacha Rudolfo Amistad, jehož lonžerkou byla Kateřina Dušková. Právě Rudolfo patřil mezi nejlépe hodnocené koně volných sestav. Třetím koněm, na jehož hřbetě cvičenci cvičili, byl Generale Rasvana, pro kterého byly tyto závody premiérou, a i přesto působil velmi vyrovnaným dojmem. Lonžovala ho taktéž Kateřina Dušková.
Celý den byl završen slavnostním závěrečným ceremoniálem, na nějž přivedl rozhodčí maskot zooparku Mayo a všechny soutěžící oddíly byly na nástup přivedeny nejmenšími členy Jezdeckého klubu Zooparku Chomutov na hřbetech shetlandských poníků.
Děkujeme celému našemu voltižnímu týmu za vzornou reprezentaci klubu, dále děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci a přípravě této akce.
Největší poděkování pak patří sponzorům, bez jejichž podpory by se tyto závody nemohly uskutečnit.
Sponzory těchto závodů byli - Město Chomutov, Zoopark Chomutov, Dr. Frog, Stella Metalli s. r. o., chovatelské potřeby U Zlatého retrívra, Eko Servis Chomutov, Puls Investiční a. s., Severočeské doly a. s., Ecoliquide Mnichovice, World Invest Jirkov, paní Markéta Šircová a Kamír & Co spol. s. r. o. Všem ještě jednou velice děkujeme za podporu.

 

—————

Zpět