ZOOPARK OPĚT HOSTIL VOLTIŽNÍ ZÁVODY

20.09.2021 10:30
 
V sobotu 4. září se v kryté jezdecké hale areálu Zooparku Chomutov uskutečnily voltižní závody, v rámci nichž byl vyhlášen i Český pohár ve voltiži 2021. V Chomutově se tyto závody pořádaly již po několikáté, a i tentokrát se sem sjely týmy ze všech koutů České republiky.
Domácí půda stejně jako loni přinesla děvčatům a chlapci štěstí. V kategorii "Děti" se na prvním místě umístila Sára Hauserová a bronzovou medaili si vybojovala Barborka Šilhánková. Obě děvčata startovala na koni Clausewitz pod vedením lonžerky Moniky Panské.
V kategorii "Junior - A" si šesté místo svým výkonem zasloužila Pavlína Klicperová, taktéž na koni Clausewitz, která ale v této kategorii startovala i podruhé, a to na hřbetě valacha Rudolfo Amistad pod vedením lonžérky Kateřiny Duškové.
Jiřík Hojka startovam v kategorii "Junior - B", kde za svůj výkon získal krásné čtvrté místo. Jirka své sestavy taktéž odcvičil na koni Clausewitz pod vedením Moniky Panské.
Pro domácí cvičence byly tyto závody zásadní i proto, že zde skládal lonžovací zkoušky kůň Rudolfo Amistad, přezdívaný Ruda, na kterém voltižéři cvičili a na tyto zkoušky ho poctivě několik měsíců připravovali. Ruda úspěšně pod vedením lonžérky Kateřiny Duškové zkoušku složil a domácí tým má tedy oficiálně dva voltižní koně.
Děkujeme všem, kteří se na přípravě akce a následném dění podíleli, děkujeme děvčatům a chlapci za vzornou reprezentaci klubu a trenérkám za skvělou přípravu dětí během celé sezóny. Poděkování patří také Městu Chomutov, Zooparku Chomutov a ostatním sponzorům, díky nimž se mohla tato akce uskutečnit.

 

—————

Zpět