Chomutovské derby 2019

08.02.2020 14:35

ZOOPARK HOSTIL CHOMUTOVSKÉ DERBY SPOJENÉ S FINÁLE ZOOCUPU

Poslední červnovou sobotu odstartovalo na pískové jízdárně areálu Zooparku Chomutov finále zoocupu, tedy seriálu parkurových soutěží. Parkurové skákání bylo rozděleno do dvou obtížností, v první soutěži se závodníci probojovali parkurem, kde měly překážky nanejvýš 70 centimetrů, ve druhé soutěži byly skoky maximálně o deset centimetrů vyšší. Vítězkou první soutěže se stala Markéta Kramarská na koni Mia, která se svým koněm přijela z Nezabylic, a pro první místo druhé soutěže si zajeli Kateřina Klöpschová v sedle koně Erika, kteří reprezentovali stáj Droužkovice.

Po této disciplíně následovala pro diváky ukázka voltiže a vozatajství, aby si účastníci derby mohli v klidu prohlédnout trasu závodu.

Samotné derby, tedy terénní jízda s přírodními překážkami do 80 centimetrů, odstartovalo v odpoledních hodinách na Skanzenu, který krásně dotvářel atmosféru celé jízdy. V kategorii pony zvítězila členka Jezdeckého klubu Zooparku Chomutov, Míša Šádová, na fjordské klisně Montaně. V kategorii koně obhájila loňské vítězství Šárka Práchenská v sedle Weodesie. Obě jezdkyně získaly putovní pohár.

Velké poděkování patří Městu Chomutov a Zooparku Chomutov, díky kterým mohla být tato akce uskutečněna. Nemalý dík patří také všem členům Jk Zoo Chomutov, kteří se na akci podíleli.

 

—————

Zpět