DLOUHOLETÝ VOLTIŽNÍ KŮŇ GRAND AROT V ODEŠEL DO ZASLOUŽENÉHO DŮCHODU

08.02.2020 14:34

DLOUHOLETÝ VOLTIŽNÍ KŮŇ GRAND AROT V ODEŠEL DO ZASLOUŽENÉHO DŮCHODU

Grand Arot V je nádherný mohutný valach, který se stal nedílnou součástí chomutovského voltižního týmu již v roce 2005. Od té doby startoval spolu se svými cvičenkami na nejrůznějších závodech nejen na území České republiky, ale i v zahraničí.

Každoročně se účastnil Mistrovství České republiky, v roce 2008 se předvedl na kruhu při Mistrovství světa seniorů a Mistrovství Evropy juniorů v Brně, kde se na jeho hřbetě ukázaly Danča Truchlyová a Kačka Dušková. O rok později se stejnými cvičenkami absolvoval Mistrovství Evropy ve Švédsku. V roce 2015 získal spolu s Kristýnou Mojžíšovou bronzovou medajli na Mistrovství České republiky. Během své „kariéry“ umožnil svým cvičenkám odstartovat na bezpočtu závodů v Čechách, ale rovněž na mezinárodních závodech v Německu, Rakousku a na Slovensku.

Slávek, jak se Grandovi přezdívá, měl téměř po celou dobu svého voltižního působení po svém bohu lonžérku Kláru Fartákovou, kterou na jednu sezónu zastoupila Jana Jílková a na dvě sezóny ji vystřídala Kačka Dušková. Právě pro Kačku Slávek byl, je a vždycky bude životním parťákem a koňskou láskou – a možná i díky tomuto poutu spolu posbírali spoustu cenných umístění. Mezi ty nejlepší patří druhé místo v juniorské kategorii na MČR v roce 2008, první místo na CVI v kategorii senior v roce 2013 a druhé místo na MČR v kategorii senior v roce 2016.

Loňská sezóna se pro Granda stala tou poslední, a přestože se na závodním kruhu už neukáže, víme, že zanechal stopu ve všech (nejen) voltižních srdcích.

Naposledy byl vyhlášen ku příležitosti červnových voltižních závodů, na jeho počest byla vyjmenována jeho významná umístění a přítomné voltižní týmy se mohly spolu s domácí skupinou s Grandem oficiálně rozloučit a vzdát mu hold za jeho životní výkony.

Byl skvělým voltižním koněm, na jehož hřbetě se vystřídalo mnoho dětí i dospělých, kteří na tohoto úžasného milého obra určitě dodnes s láskou vzpomínají.

Věříme, že Grandovi odpočinek prospěje a bude tu spolu s námi ještě mnoho let.

 

—————

Zpět