Malé derby 2019

08.02.2020 14:32

MALÉ DERBY JE STÁLE POPULÁRNĚJŠÍ, LETOS ODSTARTOVALO CELKEM 50 JEZDCŮ!

V sobotu 18. května se ve venkovní jízdárně areálu konírny uskutečnilo malé derby pro poníky a coby, kde spolu poměřili své síly jak domácí jezdci zastupující Jezdecký klub ZOO Chomutov, tak i zástupci z okolních stájí, především koňáci ze Žatce a z Vrskmaně. Derby bylo rozděleno do tří soutěží.

První soutěží byla jízda zručnosti zaměřená na úplně nejmenší dětičky nebo méně zkušené starší děti. V této disciplíně dvojice musely překonat překážky, které byly obtížné buď z hlediska ovladatelnosti (např. úzký slalom) nebo proto, že byly pro čtyřnohé závodníky strašidelné. Novinkou bylo stanoviště zaměřené na preciznost, kde úkol spočíval v tom, že jezdec musel se svým poníkem projít úzkou cestou tak, aby poník na konci uličky zastavil hned, jak bude mít alespoň jednu přední nohu v obruči, a poté spolu musela dvojice úzkou uličkou zacouvat. I přestože byly nejmladší závodnici pouhé tři roky, zvládli všichni do jednoho tuto záludnou trasu na jedničku. A protože bylo prioritou této soutěže, aby si ji děti užily a odnesly si jen radostné vzpomínky, stali se vítězi úplně všichni.

Další dvě soutěže byly určeny pro pokročilejší závodníky, kteří se spolu utkali v parkuru, který byl rozdělen do dvou úrovní. I tyto dvě disciplíny byly zakončeny vyhlášením vítězů a slavnostním dekorováním.

Velké díky patří městu Chomutov a Zooparku Chomutov za jejich dlouhodobou podporu při akcích konaných Jezdeckým klubem ZOO Chomutov.

 
 

 

—————

Zpět